27 Şubat 2015 Cuma

Yedim yedim şiştim :)

Hamilelikte kilo almak elbette normal ama zaten garip kilo artışlarıyla başetmeye çalışırken bu tarz yorumlar olması gerekenden çok sinir bozabiliyor. Hem hormonlar tesir ediyor buna hem de içinde bulunduğun duruma ayak uydurma çabaları..
çünkü normalde hamile değilken kolayca zayıflayabileceğini biliyorsun oysa hamilelikte günden güne daha da kilo alacağının farkındasın ve bu yemek yemenizi kısabileceğiniz bir dönem değil. Olmamalı en azından.
Sonraki haftalarda dikkat ederim deyip takip eden 10 gün içerisinde birkaç kg daha alınca, bu sefer aynada kendini iyice şiş ve çirkin görmeye başlıyorsun. Bir de etrafında bu konuda sana destek degil kostek olan arkadasların varsa.. Ha amacları kotu değil ama olsun, uzuluyorsun basta.
 Bunlar aslında yanılsamalar, hamilelikte bir insanın zaten normal kilosunda olması,görünmesi ve hatta fit durması beklenemez, kaldı ki ne kadar kilo alırsan al, doğumdan sonra veriliyor. bunun birçok örneğini de gördüm. Yine de insan bu dönemde çok hassas olabiliyor.
Kıyafet olarak zaten sürekli rahat, bol ve yumuşak şeyler giyiyorsun. Mecburen. Daraltıyor cunku her sey seni. bu da aynaya bakınca insanın kendini beğenmemesi için zaten başlı başına bir sebep.
Bir noktaya kadar bu duygular içerisinde debelenebilirsin ancak bir noktadan sonra özellikle içindekiyle bağın artmaya başladıgı son aylarda  "saçmalama" demeye baslıyorsun ve o milletin lafını ettiği kilolar sana sacma bi şekilde içten içe keyif veriyor.
Cunku sebebi içerideki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder