4 Aralık 2014 Perşembe

Lamba Yenileme D.I.Y

Geçenlerde yeni ev sahibi olan bir arkadaşımızın evine yardıma gitmiştik. Instagramdan takip ediyorsanız denk gelmişsinizdir, mutfağında renksiz ve ruhsuz duran cam ve metal kavanozlarına el atıp yeniledik :)
Birkaç ufak dokunuşla mutfağına hem renk geldi hem de canlılık.
Daha sonra arkadaşımız oturma odası için aldığı ayaklı aydınlatmasının ve lambasının ne kadar sıkıcı olduğundan, istediği gibi bir lamba başlığı bulamadığından yakındı. Biz de bu bahane ile malzemeleri toplayıp yine yollara koyulduk.


Düz, standart plastik lamba başlıkları önce yerlerinden çıkardık. Arkadaşımızın seçtiği simli krem renginde akrilik boya ile zemini 3 kat boyadık. Tabi her kat arasından muhakkak bir çay ya da kahve molası verip katların kurumasını bekledik:)

Önce şablon ile şekiller yapmayı düşünsek de ahşap objeleri renklendirip yapıştırmanın daha farklı duracağına kanaat getirip kelebek ve melek figürlü minik ahşap objelerimizi odanın yastıklarının rengine boyadık. 


Renklendirilip verniklenmiş objeleri sıcak silikon yardımıyla boyanmış lamba başlıklarına sabitledik. Burada aslında hızlı yapıştırıcı da kullanılabilir fakat yanımızda yoktu maalesef.



Sonuç bu :)
Bulunduğu odayla birebir uyumlu, orijinal ve sevimli bu lambayı boyarken biz çok keyif aldık. Tek sıkıntımız zemini boyarken oldu çünkü fırça izlerini kaybettirmek ve kurumasını beklemek biraz fazla zamanımızı aldı.
Ama hem sevdiğim iki arkadaşımla keyifli bir gün geçirdim hem de onun baktıkça mutlu olmasını sağladığım için ben daha da keyiflendim.

Dilerim size de fikir olur, 

Sevgiyle



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder