4 Eylül 2014 Perşembe

Düğününüz için 21 bütçe dostu öneri…

Gelinn, üşenmemiş oturmuş yazmış. Ben de paylaşayım dedim. Evlilik hazırlıkları yapanlara, hayal kuranlara, paln yapmaya çalışanlara çok faydalı bilgiler var "gelinn" de.

Evlenmek detaylı bir organizasyon ve detaylı olduğu kadar maddi konularda ipin ucunun kolayca kaçırılabileceği bir organizasyon… Ama bunu ne kadar bütçenizi zedelemeden atlatırsanız, sonrasında da evlilik hayatınızda bu dönemin bütçe yükünü çekmeden devam edersiniz.
Peki nedir önerilerimiz, beraberce bakalım…
1. öncelik listenizi çıkarın, neler kesinlikle olmalı, nelerden vazgeçebilirsiniz. Düğün davetlilerine yapılan bir anket çoğunluğun (80%) aklında düğün sonrasında eğlence kısmının kaldığı söyleniyor. yani az yemek, çok müzik :)
2. arkadaşlarınızdan yardım isteyin. nikah şekerlerini yapmaktan tutun da süslemelere kadar.
3. konuk listesini hazırlarken sayıyı sınırlama konusunda korkusuz davranın. bir kere gördüğünüz insanlar, arkadaşlarınızın hiç tanımadığınız sevgilileri, iş yerindeki uzak işarkadaşlarını davet etmek zorunda değilsiniz. her ekstra insan, ekstra menü, sandalye, süsleme anlamına gelecektir.
4. kendinden dekoru olan bir mekan tercih edin. biz evlendiğimiz otelin dekore edilmis bir bölümünü tercih ederek kendi lansmanlarında kullandiklari masa örtüleri ve koltuk ortulerini kullanmalarını istemiştik. böylece süslemeden oldukça tasarruf etmiştik.
5. farklı şehirleri tercih edin, şimdi başka bir şehirde, deniz kenarında, kırda, daha küçük bir düğün yapmak daha tercih edilir oldu. böylece hem İstanbul’daki daha büyük bütçeli ve kişi sayısındansa, daha az insan ve daha az bütçe ile tasarruf edebilirsiniz…
6. bir düğün planlayıcısı / wedding planner ile anlaşın. bunun size ekstra bütçe getireceğini düşünmeyin. onlar pazarlık konusundaki profesyonel yaklaşımları ve sizin mutlu gününüz için pazarlık konusunda çekingen tavrınız için güzel bir önlem olacak, hem de size kazandırdıkları vakit ile bu dönemi sıkıntısız atlatmanızı sağlayacaklardır.
7. Herşeyi içeren paketleri olan bir mekan tercih edin. Pasta, müzik, süsleme, düğün geceniz için gelin odasını içeren bir otel hem hazırlanmanız ve ayrı ayrı farklı kişileri takip etme derdinden kurtulmanız için idealdir. Üstelik hepsi beraber verilen fiyat üzerinde pazarlık şansınız her zaman daha fazla olacaktır.
8. Kendinize bir düğün sitesi hazırlayın. mywedding.com gibi ücretsiz bu hizmeti veren sitelerden düğün detaylarınızın olduğu bir sayfa hazırlayabilirsiniz. arkadaşlarınızın mesajları ve herkese davetiye gönderme masrafını bu şekilde azaltabilirsiniz.
9. Sade davetiyeler edinin. Monogram kazıma, altın yaldız gibi ekstraları boşverin ve masraflarınızı yarıya indirin.
10. DIY – Kendiniz yapabileceklerinizi unutmayın. Nikah şekerine koyacağınız baskılar, program ya da menü kartlarını evde basabilirsiniz.
11. Sezonu takip edin, konu çiçeklere gelince o sezonun çiçeklerini isteyin, bu daha ucuza daha taze çiçekler bulmanıza ve kullanmanıza yardım edecektir.
12. Pahalıya kaçmayın, gelin buketi kimi zaman çok pahalı tutarlara gelebilir. yaratıcılığınızı kullanın. çingeneden alacağınız bir buket, çarşıdan alacagınız tuller, kurdeleler ve bros tasları ile çok çok ucuza harikalar yaratabilirsiniz.
13. Doğru ayakkabıları alın. Artık renkli düğün pabuçları moda :) Tabi ki ben klasiğim ve beyaz giymek istiyorum diyebilirsiniz. Ama o eteğinizin hafifçe kalktığındaki parlak renkli saten ayakkabılar, ve sadece düğünde değil de düğün sonrasında giyebilme lüksünü düşününce renkli bir çift almamak için hiç bir sebebiniz yok. Bir kere giyelecek bir ayakkabıya da para vermemiş olacaksınız.
14. Büyük çiçekleri tercih edin, casablanca, ortancalar, karanfiller… Dolgun görüntüleri ile dekorasyona katkıları ve daha az adet, dolayısıyla daha az bütçe ile harikalar yaratmaları kesinlikle bütçenizi pozitif etkileyecek.
15. Çiçeğe alternatif masa süsleri ile de bütçenizi azaltabilirsiniz, mevsimine gore kozalaklar, ağaç dallari, kağıttan yapılmış süsler, büyük vazolar içerisinde kullanabileceğiniz meyveler gibi alternatifleri değerlendirin.
devamı için TIK TIK :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder